sk
Blog
Kde sa používajú lineárne LED svietidlá?
05 Mar 2021  /  Rady a tipy

Kde sa používajú lineárne LED svietidlá?

Lineárne LED svietidlá sú prachotesné

Lineárne LED svietidlá patria medzi vysoko-odolné produkty. Sú prachotesné, odolné proti vode, nárazom, a často aj proti chemicky agresívnemu prostrediu. Takéto odolné svietidlá sa stávajú prvou a jedinou voľbou pri plánovaní osvetlenia vo výrobných halách, kde sa svetlá stretnú s rôznym typom znečistenia a často aj s možnosťou mechanického poškodenia.

 

LED svietidlá pre sklady

Lineárne LED svietidlá sú ideálnou voľbou pre skladovacie priestory. Na rozdiel od LED panelov majú lineárne svetlá dlhé a úzke telo, vďaka čomu sú vhodné pre nasvietenie dlhých a úzkych uličiek medzi regálmi. Lineárne svetlá sú navyše naozaj výkonné, preto sú vhodné aj do skladov s niekoľkometrovým stropom a bezpečne nasvietia uličku medzi regálmi aj z veľkej výšky.

 

LED technológia do úzkych priestorov

Sklady však nie sú jediným priestorom, kde lineárne svetlá môžu hrať prvé husle. Lineárne svietidlá sa vyrábajú aj v podobe LED priemyselných svietidiel. Svoje využitie nájdu aj na dlhých chodbách škôl, nemocníc a iných verejných budov. Vďaka svojej úspornej prevádzke dokážu najmä vo veľkých budovách ušetriť až 70 % nákladov na energiu, ktorú inak miniete na svietenie klasickými žiarovkami.

 

Riadenie LED osvetlenia

Lineárne LED osvetlenie je, samozrejme, plne kompatibilné s moderným inteligentným riadením svetiel. Dokážu reagovať na pohybové senzory, môžete ich podľa potreby stmievať, no dovolia vám naprogramovať individuálny harmonogram osvetlenia, vďaka ktorému sa nemusíte o nič starať.

 

Lineárne svietidlá aj do domácnosti

Odolné lineárne LED svetlá sú vhodné aj do domácnosti. Často nahrádzajú klasickú kuchynskú centrálnu neónku, ktorá ani zďaleka nedosahuje taký výkon a odolnosť proti parám a mastnote z varenia, ako práve LED svetlá. Ak máte záujem o pomoc s výberom LED svetla, neváhajte nás kontaktovať.

Potrebujete poradiť?
Máme niekoľko možností ako nás kontaktovať. Vyberte si, ktorá vám vyhovuje.
My sa vám ozveme
Nechajte nám váš e-mail a náš obchodný zástupca vás bude kontaktovať.
Facebook
SILRING s.r.o.
851 04 Bratislava
Sustekova 16
Záruka a doprava
Záruka na všetky výrobky 3 - 5 rokov. Doprava po celom Slovensku pri objednávke nad 150 eur - zadarmo.
© Všetky práva vyhradené 2024 SILRING
sk
Potrebujete poradiť? Vyžiadajte si nezáväzný návrh vášho projektu osvetlenia