sk
Blog
LED svetlá pre rast rastlín – ako ich vybrať?
09 Jan 2023  /  Rady a tipy

LED svetlá pre rast rastlín – ako ich vybrať?

LED osvetlenie pre rast rastlín

LED svietidlá pre rast rastlín nájdete aj v našom sortimente. Vďaka LED svietidlám je možné výrazne ovplyvniť rast rastlín, čo sa v kombinácii s ďalšími metódami (napríklad pestovanie rastlín v hydropónii, hnojenie, výber správneho substrátu a iné) spôsobí maximalizovanie množstva úrody (v ideálnych podmienkach).
 

Aké rastliny sa pestujú pod umelým osvetlením?

Pod umelým osvetlením je možné pestovať teoreticky úplne všetko. Prakticky sa pod ním pestujú rastliny v domácich podmienkach (zelenina, ovocie, bylinky), ale aj vo veľkých priemyselných halách, kde nájdete aj rastliny presahujúce výšku niekoľkých metrov. V neposlednom rade musíme spomenúť aj obľubu týchto produktov medzi subjektmi zaoberajúcimi sa nelegálnou činnosťou – konkrétne pestovaním zakázaných psychotropných rastlín.
 

Aké LED osvetlenie sa používa?

Každá rastlina potrebuje iný pomer svetelného spektra pre optimálne podmienky na svoj rast. Práve v tomto ťahá umelé osvetlenie za dlhší koniec povrazu oproti Slnku, pretože si môžete vybrať taký model, ktorý má ideálny pomer IR (infračerveného) UV (ultrafialového) a ďalších farebných zložiek.
 

Čo zapríčiní non-stop osvetlenie rastlín?

Prvým a najdôležitejším dôvodom pre používanie LED svietidiel pre rast rastlín je možnosť pestovania konkrétnych rastlín aj plodín v ktoromkoľvek ročnom období a kdekoľvek na svete.  Kým Slnko svieti v priemere len 12 hodín denne, pod LED svietidlami môžu byť rastliny 24/7, čo spôsobí aj výrazné zrýchlenie rastu.
 

Akú majú svietidlá spotrebu?

Napríklad v našej ponuke nájdete modely s príkonom (a teda spotrebou) od 60W až do 960W. Aj preto je mimoriadne dôležité spočítať si okrem investície do LED svietidiel aj ich následnú spotrebu, vďaka čomu zistíte, či má pre vás pestovanie napríklad priesad pod umelým osvetlením zmysel a dostatočnú návratnosť. Potešíme vás však, že životnosť týchto svietidiel ľahko presiahne aj 110 000 hodín.
 
Potrebujete poradiť?
Máme niekoľko možností ako nás kontaktovať. Vyberte si, ktorá vám vyhovuje.
My sa vám ozveme
Nechajte nám váš e-mail a náš obchodný zástupca vás bude kontaktovať.
Facebook
SILRING s.r.o.
851 04 Bratislava
Sustekova 16
Záruka a doprava
Záruka na všetky výrobky 3 - 5 rokov. Doprava po celom Slovensku pri objednávke nad 150 eur - zadarmo.
© Všetky práva vyhradené 2024 SILRING
sk
Potrebujete poradiť? Vyžiadajte si nezáväzný návrh vášho projektu osvetlenia