sk
Blog
Technické svietidlá – aké by mali spĺňať normy?
01 Jun 2021  /  Rady a tipy

Technické svietidlá – aké by mali spĺňať normy?

Čo by mali vydržať technické svetlá?

Osvetlenie vo vašej dielni by malo rozhodne spĺňať niekoľko parametrov. V tých najideálnejších podmienkach má obal, ktorý ho chráni proti mechanickému poškodeniu, je vodeodolné, prachuvzdorné, no najmä dostatočné výkonné, aby ste mali tie najlepšie svetelné podmienky pre vašu prácu.

 

LED osvetlenie do náročných podmienok

Pri osvetlení staveniska sa často vyžaduje, aby asistenčné svetlá svietili naozaj 24/7 aj po dobu niekoľkých rokov. Takéto svetlá teda musia mať naozaj vysokú odolnosť, ktorá sa počíta na desiatky tisíc hodín nepretržitej prevádzky. Vďaka tomu môžu pracovníci na pracovisku nerušene vykonávať svoju činnosť bez ohľadu na dennú či nočnú hodinu.

 

Technické LED svietidlá

Prečo sa pri výbere technických svetiel rozhodnúť práve pre LED technológiu? Okrem spomínaného výkonu a dlhej životnosti, ale aj úspornosti, o ktorej si ešte niečo povieme, je to spektrum svetla, v ktorom tieto svietidlá operujú. Ponúkajú možnosti, aké nám ponúka aj denné svetlo, no najčastejšie sa používajú biele studené svetlá, ktoré majú najvyššiu svietivosť.

 

Priemyselné svietidlá s technológiou LED

Priemyselné LED svietidlá v našej ponuke používajú technológiu LED, ktorej prednosti sa naplno prejavia najmä pri osvetlení veľkých výrobných hál alebo osvetlení skladových priestorov. Pri stovkách až tisíckach svietidiel je rozdiel medzi spotrebou v porovnaní s klasickým žiarovkami naozaj markantný, čo sa bez debaty prejaví aj na prevádzkových nákladoch celej veľkej haly.

 

Aj osvetlenie výbušného prostredia

Technické LED osvetlenie sa používa aj pri osvetlení výbušného prostredia, do ktorého radíme napríklad bane, kameňolomy, ale aj strelnice, kde musia svetlá vydržať naozaj všetko od tlakových vĺn až po zásahy úlomkov kameňa či projektilov. Aj takéto odolné svietidlá majú pevné miesto v našej ponuke.

 
Potrebujete poradiť?
Máme niekoľko možností ako nás kontaktovať. Vyberte si, ktorá vám vyhovuje.
My sa vám ozveme
Nechajte nám váš e-mail a náš obchodný zástupca vás bude kontaktovať.
Facebook
SILRING s.r.o.
851 04 Bratislava
Sustekova 16
Záruka a doprava
Záruka na všetky výrobky 3 - 5 rokov. Doprava po celom Slovensku pri objednávke nad 150 eur - zadarmo.
© Všetky práva vyhradené 2024 SILRING
sk
Potrebujete poradiť? Vyžiadajte si nezáväzný návrh vášho projektu osvetlenia