sk
Blog
Ako vlastne funguje stmievateľná žiarovka?
13 Jul 2022  /  Rady a tipy

Ako vlastne funguje stmievateľná žiarovka?

Ako funguje stmievateľná žiarovka

Na funkciu stmievania potrebujete stmievateľnú žiarovku. V ideálnom prípade narazíte v obchode na LED stmievateľné žiarovky, ktoré niekedy bývajú dokonca aj vo verzii filamentových žiaroviek, ktoré svojim vzhľadom pripomínajú klasické žiarovky. Teoreticky sa dá stmievať každá žiarovka, no ide skôr o jej nedostatočné napájanie alebo poruchu než o funkciu stmievania. Stmievateľná LED žiarovka je vybavená schopnosťou modulácie šírky impulzu, vďaka čomu môžeme pomocou stmievača meniť jas osvetlenia.
 

Stmievateľná LED žiarovka

Aby ste mohli žiarovku bezpečne stmievať a vytvoriť si tak napríklad večer s partnerom romantickú atmosféru, potrebujete originál stmievateľnú žiarovku. Pri výbere žiarovky v obchodoch alebo e-shopoch hľadajte stmievateľnú LED žiarovku, ktorá je označená príslušným piktogramom alebo nápisom „Dimmable“.
 

Stmievač pre žiarovky

K stmievateľnej žiarovke vám nebude stačiť obyčajný vypínač, ale potrebujete takzvaný stmievač. Je mimoriadne dôležité, aby bol stmievač so stmievateľnou žiarovkou kompatibilný. Rôzne značky a výrobcovia, prípadne staršie žiarovky s novšími stmievačmi (a naopak) medzi sebou nemusia fungovať.
 

Riadenie stmievateľných žiaroviek

V našej ponuke pre riadenie LED osvetlenia nájdete napríklad aj takýto dotykový panel na stenu, pomocou ktorého môžete riadiť stmievanie väčšieho množstvo svietidiel. Je bezdrôtový a potrebuje len napájanie, takže si ho môžete namontovať takmer kdekoľvek, kde máte prívod do elektrickej siete. 
 

Stmievateľné žiarovky z našej ponuky

Aj v našej ponuke LED svietidiel máme stmievateľné modely. Ak máte otázky ohľadom výberu konkrétnych svietidiel a ich možnosti stmievania, neváhajte nás kontaktovať. Radi vám poradíme a prípadne aj navrhneme riešenie na mieru pre vaše konkrétne požiadavky.
 
Potrebujete poradiť?
Máme niekoľko možností ako nás kontaktovať. Vyberte si, ktorá vám vyhovuje.
My sa vám ozveme
Nechajte nám váš e-mail a náš obchodný zástupca vás bude kontaktovať.
Facebook
SILRING s.r.o.
851 04 Bratislava
Sustekova 16
Záruka a doprava
Záruka na všetky výrobky 3 - 5 rokov. Doprava po celom Slovensku pri objednávke nad 150 eur - zadarmo.
© Všetky práva vyhradené 2024 SILRING
sk
Potrebujete poradiť? Vyžiadajte si nezáväzný návrh vášho projektu osvetlenia