sk
Blog
Čo je to funkcia Anti Glaring a prečo je taká obľúbená?
22 Feb 2024  /  Rady a tipy

Čo je to funkcia Anti Glaring a prečo je taká obľúbená?

Čo je Anti Glaring?

Anti Glaring, respektíve Anti Glare môžeme voľne preložiť ako „neoslňujúci“. Skúste sa niekedy pozrieť priamo na nejaké svietidlo vo svojom dome (neskúšajte sa pozerať na slnko, riskujete poškodenie zraku). Výsledkom bude pravdepodobne oslnenie, fľaky pred očami, ktoré vás môžu obťažovať ešte niekoľko desiatok minút, a prípadne aj nutkanie pretierať si oči. Ak také niečo spravíte pri čítaní tohto článku v rámci pokusu, asi sa vám bude horšie čítať, no predstavte si túto situáciu v práci. Čo ak by vás svetlo, aj keď len nepriamo, oslňovalo celých 8 hodín? Čo ak musíte v sklade s LED výkonným osvetlením pri hľadaní tovaru vo vyšších policiach regálov bojovať s oslňujúcim svetlom a následne ešte bezpečne manipulovať s vysokozdvižným vozíkom? Práve pre tieto situácie sú tu LED priemyselné svietidlá s funkciou Anti Glaring. Keď sa na takéto svietidlo pozriete, neoslní vás.

 

Princíp fungovania Anti Glaring

Existuje niekoľko spôsobov, ktoré zabezpečujú, že vás svetlo neoslní. Niektoré dioptrické, ale aj slnečné či lyžiarske okuliare sú napríklad vybavené Anti Glaring fóliou. V prípade LED svietidiel však Anti Glaring zabezpečuje špeciálna optika. Tá môže byť rovnako kombinovaná s dodatočnou ochrannou fóliou a odrazovými plochami, ktoré vyžarované svetlo rozptýlia po miestnosti a ešte výraznejšie tak znížia efekt oslnenia.

 

Modely svietidiel s funkciou Anti Glaring

V ponuke máme hneď niekoľko modelov LED svietidiel s funkciou Anti Glaring. Obľúbené je napríklad guľaté svietidlo High Bay iWide, ale aj hranatý model FLATObe (a mnohé ďalšie) sú k dispozícii v rôznych výkonnostných variantoch a radi vám poradíme, ktorý model si vybrať konkrétne do vášho objektu.

 

Výhody funkcie Anti Glaring

Výhody modelov LED svietidiel s funkciou Anti Glaring môžeme na záver len zhrnúť. Svetlo vás, najmä pri práci, neoslní, čo zabezpečí oveľa väčšiu úroveň bezpečnosti, ale aj komfort pri vykonávaní rôznych činností. Svietidlá s funkciou Anti Glaring nespôsobujú únavu zraku, preto sú vhodné napríklad aj do výrobných hál, kancelárií, učební a iných priestorov, kde ľudia trávia niekoľko hodín denne. V neposlednom rade je svetlo z modelov Anti Glaring lepšie a rovnomernejšie rozptýlené po miestnosti.

Potrebujete poradiť?
Máme niekoľko možností ako nás kontaktovať. Vyberte si, ktorá vám vyhovuje.
My sa vám ozveme
Nechajte nám váš e-mail a náš obchodný zástupca vás bude kontaktovať.
Facebook
SILRING s.r.o.
851 04 Bratislava
Sustekova 16
Záruka a doprava
Záruka na všetky výrobky 3 - 5 rokov. Doprava po celom Slovensku pri objednávke nad 150 eur - zadarmo.
© Všetky práva vyhradené 2024 SILRING
sk
Potrebujete poradiť? Vyžiadajte si nezáväzný návrh vášho projektu osvetlenia