sk
Blog
Osvetlenie domu - výber, možnosti a časté chyby
14 May 2021  /  Rady a tipy

Osvetlenie domu - výber, možnosti a časté chyby

Osvetlenie domu – najčastejšie chyby

Poďme rovno k veci. Pri osvetlení domu ľudia robia hneď niekoľko chýb. Prvou býva nesprávne rozmiestnenie svetiel, kvôli čomu nám v dome vznikajú rôzne tmavé rohy. Druhou najčastejšou chybou býva zlý výber výkonu svetiel – často nedostatočný. To opäť zapríčiní nízku intenzitu svetla. Ľudia často chybne rozmiestnia aj prvky riadenia osvetlenia, kvôli čomu musia napríklad zhasínať len na začiatku chodby a následne sa vždy vracať cez celú chodbu už bez po tme. V neposlednom rade býva nesprávny výber svietidiel v zmysle ich výkonu, kvality a životnosti, čo sa môže odraziť na spotrebe, na nákladoch na opravy a na častejších zásahoch. Odporúčame vám, aby ste si nechali navrhnúť osvetlenie domu firmou, ktorá s tým má skúsenosti, a aby ste si v každom prípade vybrali úsporné LED svietidlá.
 

Stropné svietidlá

Stropné LED svietidlá budú tvoriť podstatnú časť osvetlenia vo vašom dome. Existuje obrovské množstvo modelov s rôznym výkonom, dizajnom aj tvarom. LED stropné svietidlá sa dajú napríklad aj zapustiť do sadrokartónu – v tomto prípade vám odporúčame prezrieť si ponuku LED zápustných svietidiel.
 

LED lištové svetlá

LED lištové svietidlá sa najčastejšie používajú na kuchynskej linke ako podsvietenie horných skriniek. Využitie však nájdu aj v kúpeľni ako dizajnové osvetlenie zrkadla, alebo v spálni ako atmosferické osvetlenie pod posteľou.
 

Bodové svietidlá

Bodové svietidlá patria v súčasnosti medzi najobľúbenejší typ svietidiel. Ich počet, správne rozmiestnenie a výkon je však hotová veda. Existuje veľké množstvo typov bodových svietidiel a vybrať si môžete napríklad aj to, či chcete žlté, biele, alebo dokonca neutrálne svetlo.
 

LED panely

LED panely sú skvelým riešením pre centrálne osvetlenie miestností, ako je napríklad kuchyňa, jedáleň alebo kúpeľňa. Ak nechcete bodové svietidlá ale klasicky “luster”, vyberte si z moderných LED panelov s minimalistickým dizajnom a vysokým výkonom.
 
Potrebujete poradiť?
Máme niekoľko možností ako nás kontaktovať. Vyberte si, ktorá vám vyhovuje.
My sa vám ozveme
Nechajte nám váš e-mail a náš obchodný zástupca vás bude kontaktovať.
Facebook
SILRING s.r.o.
851 04 Bratislava
Sustekova 16
Záruka a doprava
Záruka na všetky výrobky 3 - 5 rokov. Doprava po celom Slovensku pri objednávke nad 150 eur - zadarmo.
© Všetky práva vyhradené 2024 SILRING
sk
Potrebujete poradiť? Vyžiadajte si nezáväzný návrh vášho projektu osvetlenia