sk
Blog
Vyberte si správne kancelárske svietidlá pre lepšie výsledky v práci
02 Dec 2022  /  Rady a tipy

Vyberte si správne kancelárske svietidlá pre lepšie výsledky v práci

Kancelárske svietidlá

Medzi kancelárskej svietidlá patria najčastejšie klasické stolné kancelárske lampy na pracovný stôl a nejaké štandardné stropné svietidlá. Do väčších open office-ov, ktoré môžu mať rozlohu stoviek metrov štvorcových, sú oveľa vhodnejšie LED panely, ktoré sa dajú dokonale zabudovať do podhľadu kazetových stropov. Ak máte kanceláriu zariadenú v industriálnom štýle, vybrať si môžete aj závesné svietidlá.

 

Kancelárske osvetlenie a výkon

V prítmí sa môže aj sterilná korporátna  kancelária zdať ako útulný priestor vhodný na šlofíka. Dostatočne výkonné svetlá pomôžu udržať človeka v bdelom stave. Mnohé štúdie dokazujú, že v kasínach, nákupných centrách a iných 24-hodinových prevádzkach s non-stop výkonným osvetlením ľudia nemusia prepadnúť pocitu únavy alebo potrebe spánku.

 

Vplyv osvetlenia na oči

Pracovať v nedostatočne alebo nesprávne osvetlenom priestore môže mať neblahý vplyv na zdravie vašich očí. Žmúriť na klávesnicu alebo do dokumentov ešte určite nikomu nikdy nepomohlo vybudovať si zdravý zrak. Odborníci navyše odporúčajú, že pri pozeraní do monitoru musíte mať dostatočne osvetlený aj okolitý priestor, aby vám obrazovka neťahala oči. Platí to aj pri pozeraní televízora, čo však dodržiava málokto.

 

Neutrálna farba kancelárskeho osvetlenia

Modré svetlo sa v posledných rokoch stalo doslova strašiakom mnohých ľudí. Je pravda, že dokáže rozhodiť biorytmus nášho organizmu pred spánkom, no počas dňa sa ho netreba báť. Napriek tomu odporúčame do kancelárie vybrať skôr denné neutrálne svetlo. Kým žlté teplé by mohlo zamestnancov uspávať, biele studené je predsa len trochu sterilné a kto chce, môže si ho dopriať aj pomocou vlastnej stolnej lampy.

 

Úsporné osvetlenie do kancelárie

Potrebujete navrhnúť osvetlenie na mieru do vašej kancelárie alebo na iné pracovisko? Neváhajte nás kontaktovať a kým budete čakať na odpoveď, prezrite si naše prípadové štúdie a referencie iných objektov, ktorým sme sa postarali o celkom nové úsporné osvetlenie.

Potrebujete poradiť?
Máme niekoľko možností ako nás kontaktovať. Vyberte si, ktorá vám vyhovuje.
My sa vám ozveme
Nechajte nám váš e-mail a náš obchodný zástupca vás bude kontaktovať.
Facebook
SILRING s.r.o.
851 04 Bratislava
Sustekova 16
Záruka a doprava
Záruka na všetky výrobky 3 - 5 rokov. Doprava po celom Slovensku pri objednávke nad 150 eur - zadarmo.
© Všetky práva vyhradené 2024 SILRING
sk
Potrebujete poradiť? Vyžiadajte si nezáväzný návrh vášho projektu osvetlenia