sk
Blog
Ekologické osvetlenie súčasnosti – solárne a LED svetlá
04 Jan 2021  /  Novinky

Ekologické osvetlenie súčasnosti – solárne a LED svetlá

Solárne výstražné tabule

Osvetlenie napájané solárnou energiou dáva najväčší zmysel pri rôznych výstražných tabuliach, ktoré upozorňujú vodičov na riziko stretu so zverou, uzávierku cesty, na možnosť tvorby poľadovice a podobne. Takáto tabuľa nevyžaduje veľa energie a počas dňa je napájaná slnečným žiarením. V noci však odoberá elektrinu zo siete alebo z batérie.

Solárne svetlá do záhrady

Rovnako obľúbené sú aj solárne svetlá do záhrady. Malý panel má často len zopár cm štvorcových, čím nabije batériu pre malú LED žiarovku. Tá dokáže následne svietiť niekoľko hodín. Svetlá neslúžia na osvetlenie záhrady, ale napríklad na vymedzenie chodníka – po vzore pristávacích plôch pre lietadlá. Nebudete tak vďaka nim šliapať po kvetoch či trávniku.

Verejné osvetlenie so solárnym svetlom

LED pouličné osvetlenie taktiež niekedy využíva napájanie pomocou solárnej energie. Ich použitie sa však vo všeobecnosti neodporúča. Potrebovali by totiž mať vstavanú batériu, ktorá sa dobije počas dňa. Tá však nemá dostatočne veľkú kapacitu ani dlhú životnosť na to, aby mohlo svietidlo bez dobíjania svietiť celú noc a bez údržby niekoľko rokov. Vhodnou alternatívou je preto práve LED osvetlenie, ktoré je úsporné, má dlhú životnosť a dokonca aj odolnosť.

Osvetlenie prechodu pre chodcov

LED osvetlenie odporúčame použiť aj na osvetlenie prechodu pre chodcov. Správne osvetlenie prechodu často tvorí rozdiel medzi bezpečnou prechádzkou a dopravnou nehodou s fatálnymi následkami. Svetlo na prechode musí byť silné, ideálne aj signalizovať prechod chodca počas jeho pobytu na vozovke, Vhodné je použiť aj zápustné svetlá do cesty, ktoré vymedzia plochu prechodu.

Neváhajte nás kontaktovať

Máte záujem o cenovú ponuku pre osvetlenie vášho priestoru? Neváhajte nás kontaktovať. Radi vám naprojektujeme ideálne riešenie a pripravíme vám ponuku presne na mieru na inteligentné a úsporné LED osvetlenie, ktoré je šetrné k životnému prostrediu aj k vašej peňaženke.
Potrebujete poradiť?
Máme niekoľko možností ako nás kontaktovať. Vyberte si, ktorá vám vyhovuje.
My sa vám ozveme
Nechajte nám váš e-mail a náš obchodný zástupca vás bude kontaktovať.
Facebook
SILRING s.r.o.
851 04 Bratislava
Sustekova 16
Záruka a doprava
Záruka na všetky výrobky 3 - 5 rokov. Doprava po celom Slovensku pri objednávke nad 150 eur - zadarmo.
© Všetky práva vyhradené 2024 SILRING
sk
Potrebujete poradiť? Vyžiadajte si nezáväzný návrh vášho projektu osvetlenia