sk
Blog
Svietidlá do záhrady – 5 tipov, ako si vybrať vhodné osvetlenie
21 Apr 2023  /  Rady a tipy

Svietidlá do záhrady – 5 tipov, ako si vybrať vhodné osvetlenie

Svietidlá do záhrady

Svietidlá do záhrady môžeme rozdeliť na dve skupiny – dizajnové a funkčné. Medzi tie dizajnové by sme mohli zaradiť všetky, ktoré majú vo večerných hodinách navodiť príjemnú atmosféru napríklad v altánku, ale aj solárne svietidlá fungujúce ako akési bludičky pri pohybe úplnou tmou. K funkčným patria výkonné reflektory, ale aj ďalšie tipy svietidiel, ktoré si opíšeme nižšie.
 

Solárne svietidlá do záhrady

Okolo chodníkov alebo skaliek je výborné „napichať“ malé autonómne solárne svietidlá, ktoré sa cez deň nabijú slnečným žiarením a následne v noci dokážu niekoľko hodín krásne svietiť. Výborné vyzerajú aj v kvetináčoch alebo vyvýšených záhonoch, no poslúžia vám aj ako svetlá na pristávacej dráhe pre lietadlá – vo vašom prípade však pre pohyb pešo, s fúrikom alebo kočíkom po tme.
 

Funkčné svietidlá do záhrady

Funkčné osvetlenie v záhrade je také, vďaka ktorému môžete pracovať alebo sa naozaj bezpečne pohybovať aj v noci. Patria medzi ne výkonné LED reflektory, vďaka ktorým môžete aj v zimných mesiacoch, kedy býva už o 16:00 tma, pracovať v samotnej záhrade, ale aj vykonávať nejaké opravy napríklad na altánku alebo pri aute. Keďže doobeda je väčšina ľudí v práci, poobedie je jediný čas, kedy sa môžu venovať prácam na pozemku. So správnym osvetlením sa to dá aj v zime. Medzi funkčné osvetlenie záhrady môžeme zaradiť napríklad aj LED svietidlá pre rast rastlín, ktoré môžete využívať v zimnej, záhrade, v skleníkoch, ale aj doma na pestovanie náročných plodín alebo predpestovanie kvalitných priesad.
 

Dizajnové svietidlá do záhrady

Medzi najobľúbenejšie dizajnové záhradné svietidlá jednoznačne patria rôzne svetelné reťaze, na ktorých sú LED žiarovky pripomínajúce svojim vzhľadom tie klasické halogénové. Takáto LED reťaz by nemala chýbať na žiadnej terase, v altánku ani v záhradnom domčeku. Dajú sa natiahnuť aj pomedzi stromy, pod ktorými si môžete vychutnať skvelý piknik až do neskorých nočných hodín.
 

Svetlá do záhrady na fotobunku

Okolo domu (najmä v podhľadoch pri odkvapovom systéme) sú výborným riešením LED bodové svetlá reagujúce na váš pohyb. Najmä v spomínaných zimných mesiacoch nemusíte stále zapínať a vypínať svetlá, o všetko sa postará senzor a fotobunka s časovačom.
Potrebujete poradiť?
Máme niekoľko možností ako nás kontaktovať. Vyberte si, ktorá vám vyhovuje.
My sa vám ozveme
Nechajte nám váš e-mail a náš obchodný zástupca vás bude kontaktovať.
Facebook
SILRING s.r.o.
851 04 Bratislava
Sustekova 16
Záruka a doprava
Záruka na všetky výrobky 3 - 5 rokov. Doprava po celom Slovensku pri objednávke nad 150 eur - zadarmo.
© Všetky práva vyhradené 2024 SILRING
sk
Potrebujete poradiť? Vyžiadajte si nezáväzný návrh vášho projektu osvetlenia